AKTUELLA DATUM

Hösten 2017

Hem och Skola dagen 29.9.2017 - FRUKOST

Föreningen Hem och skola i Hagelstamska skolan och Gymnasiet Grankulla samskola rf. bjuder alla vårdnadshavare till ungdomar i Hagelstamska skolan på frukost på Hem och skola dagen fredagen den 29.9.2017. Frukosten serveras mellan kl. 7.30 och 9.30 i elevcaféet. Hjärtligt välkommen att över en kopp kaffe och smörgås träffa lärare och andra vårdnadshavare i skolan. Från kl. 8.15-11 har ni möjlighet att åhöra lektioner.

Frukosten är avgiftsfri, men föreningen tar gärna emot frivilliga bidrag. På frukosten finns det också möjlighet att få inbetalningsuppgifter för att bli medlem i föreningen. Vi ser fram emot att träffa er och hoppas på en givande dag!

Hösthälsningar

Styrelsen vid Hem och skola vid Hagelstamska skolan och Gymnasiet Grankulla samskola rf. och

lärare och personal i Hagelstamska skolan

Årsmöte hölls  torsdagen den 14.9 kl. 18.30

Våren 2017

Onsdagen den 8 mars anordnade HoS  en föräldrakväll på Bio Grani med temat:
”Kroppen i fokus – den ungas kroppsbild, ätstörningar, idrott och kost samt veganism”
Föreläsningen hölls av sjuksköterskorna Ira Zetterborg och Julia Backman från Ätstörningscentrum i Helsingfors.

Hösten 2016

HoS vid Hagelstamska Skolan och Gymnasiet Grankulla samskola anordnade en föreläsning om rusmedel den 10 November i Bio Grani.

Eleverna i åk 8 och 9 i Hagelstamska skolan har deltagit i en föreläsning arrangerad av EHYT rf, föreningen för förebyggande rusmedelsarbete. Under föreläsningen har eleverna svarat på frågor gällande användning av tobak och andra rusmedel. Jämfört med tidigare år visar svaren på en ökad användning av alkohol och hasch. Trenden är stigande och det är viktigt att föräldrarna har en möjlighet att ta del av svaren samt tillfälle att diskutera med föredragshållarna och med andra föräldrar.

Programmet börjar kl. 18:00 Utbildningsplanerare Katarina Rehnström,EHYT rf, redogör för resultaten till årets HUBU i Hagelstamska skolan. Föräldrarna har även möjlighet att samtala i mindre grupper.

• Hem och skolas årsmöte 19.9 kl.18:30 i Hagelstamska skolan
  • Hem och skola dagen den 30.9; Föräldrafrukost i skolan och öppet hus.
Feb 2018
TiOnToFr