AKTUELLA DATUM

Härmed inbjuder vi alla elever och vårdnadshavare till en föreläsning om stresshantering med Kim Wikström ämneslärare i filosofi och mindfulnessinstruktör. Föreläsningen är planerad med tanke på unga studerande som förbereder sig för t.ex gymnasiet eller andra studier och deras vårdnadshavare.

Tisdagen den 22.1.2019 kl 18.30-20 ca

Nya Paviliongen,

Västra Skolstigen 3

Hur hanterar du din stress?

Alltid är stress inte något negativt, i bästa fall hjälper den oss att kämpa och göra bra ifrån oss. Lite som spänningen före ett sprinterlopp fungerar den som bränsle. Men tyvärr blir den också ett problem om den är för stor och långvarig. Då lönar det sig att stanna upp en stund och se efter vad som måste ändras för att vi skall må bättre.

Den här föreläsningen handlar om vad du kan göra för att komma en bit på vägen. Ofta (men inte alltid) är stressen en följd av egna val och vanor som vi kan ändra om vi vill. Därtill kan vi ha nytta av några enkla verktyg för att slappna av och samla oss. Vi talar också om hur vi kan träna vårt tålamod och vår koncentration, två goda vänner på vägen mot ett mindre stressfyllt liv.

Varmt välkomna önskar Hem och Skola vid Hagelstamska Skolan och Gymnasiet Grankulla samskola rf

Hem och Skola dagen 28.9.2018 - FRUKOST

Föreningen Hem och skola i Hagelstamska skolan och Gymnasiet Grankulla samskola rf. bjöd in alla vårdnadshavare till ungdomar i Hagelstamska skolan och GG's på frukost på Hem och skola dagen fredagen den 28.9.2018. Frukosten serverades mellan kl. 7.30 och 9.30 i elevcaféet.

Hösten 2018

Hem och Skola bjöd in alla högstadie och gymnasie elevers vårdnadshavare till föreningens årsmöte Torsdagen den 30.8.2018 ca kl 19.30 i Hagelstamska skolans elevcafeteria (direkt efter 7:ornas föräldramöte). På mötet behandlades stadgeenliga ärenden.

Våren 2018

Hem och Skola bjöd in alla vårdnadshavare till en föreläsning 15.3.2018 om stresshantering, ansvar och medveten närvaro: “Stress – vän eller fiende? När är stress till nytta och när blir den skadlig? Kan vi använda oss av stressen på ett positivt sätt och hur kan vi hålla den under kontroll?” Föreläsningen hålls av Kim Wikström som är mindfulnessinstruktör och ämneslärare i filosofi. HoS bjöd på förfriskningar.

Årsmöte hölls  torsdagen den 14.9 kl. 18.30

Våren 2017

Onsdagen den 8 mars anordnade HoS  en föräldrakväll på Bio Grani med temat:
”Kroppen i fokus – den ungas kroppsbild, ätstörningar, idrott och kost samt veganism”
Föreläsningen hölls av sjuksköterskorna Ira Zetterborg och Julia Backman från Ätstörningscentrum i Helsingfors.

Hösten 2016

HoS vid Hagelstamska Skolan och Gymnasiet Grankulla samskola anordnade en föreläsning om rusmedel den 10 November i Bio Grani.

Eleverna i åk 8 och 9 i Hagelstamska skolan har deltagit i en föreläsning arrangerad av EHYT rf, föreningen för förebyggande rusmedelsarbete. Under föreläsningen har eleverna svarat på frågor gällande användning av tobak och andra rusmedel. Jämfört med tidigare år visar svaren på en ökad användning av alkohol och hasch. Trenden är stigande och det är viktigt att föräldrarna har en möjlighet att ta del av svaren samt tillfälle att diskutera med föredragshållarna och med andra föräldrar.

Programmet börjar kl. 18:00 Utbildningsplanerare Katarina Rehnström,EHYT rf, redogör för resultaten till årets HUBU i Hagelstamska skolan. Föräldrarna har även möjlighet att samtala i mindre grupper.

• Hem och skolas årsmöte 19.9 kl.18:30 i Hagelstamska skolan
  • Hem och skola dagen den 30.9; Föräldrafrukost i skolan och öppet hus.
Feb 2019
TiOnToFr